2009 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Kalėdinės žvaigždelės



Ingredientai:


0,75 stiklinės ištirpinto sviesto

1 stiklinė smulkaus cukraus

2 kiaušiniai

1 šaukštelis vanilinio cukraus

0,5 stiklinės miltų

Šaukštelis kepimo miltelių

Keli šaukštai marmelado

Spalvotų ,,žirniukų'' pyragams puošti





Gaminimas:

Cukrų svieste išmaišyti iki vientisos masės. Sudėti kiaušinius, vanilinį cukrų. Gerai išmaišyti. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Tešlą įdėti į šaldytuvą ir palaikyti apie 3 valandas. Stalą pabarstyti miltais, iškočioti tešlą ir iš jos išpjaustyti žvaigždutes. Sausainukų viršų patepti plaktu kiaušinių arba tirpintu sviestu. Žvaigždutes pabarstyti ''žirniukais''Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 6-8 minutes. Iškepus sausainukus atvėsinti ir suklijuoti marmaledu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą