2009 m. lapkričio 23 d., pirmadienis
Kalėdinės žvaigždelės
Ingredientai:
0,75 stiklinės ištirpinto sviesto
1 stiklinė smulkaus cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0,5 stiklinės miltų
Šaukštelis kepimo miltelių
Keli šaukštai marmelado
Spalvotų ,,žirniukų'' pyragams puošti
Gaminimas:
Cukrų svieste išmaišyti iki vientisos masės. Sudėti kiaušinius, vanilinį cukrų. Gerai išmaišyti. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Tešlą įdėti į šaldytuvą ir palaikyti apie 3 valandas. Stalą pabarstyti miltais, iškočioti tešlą ir iš jos išpjaustyti žvaigždutes. Sausainukų viršų patepti plaktu kiaušinių arba tirpintu sviestu. Žvaigždutes pabarstyti ''žirniukais''Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 6-8 minutes. Iškepus sausainukus atvėsinti ir suklijuoti marmaledu.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą